söndag 19 juli 2015

MOUNTAINBIKE SM XCO

SM MOUNTAINBIKE XCO ISABERG
I helgen avgjordes Svenska mästerskapen i mountainbike xco och CK Norrtälje hade 4 st startande. På lördagen var Irma Grape först ut i D30 klassen av CKN:arna på den tuffa och kuperade banan i Isaberg/Hestra. Banan som mätte 4 km och började med en stigning på ca 100 höjdmeter skulle köras 4 varv av D veteranerna. Irma körde ett väl disponerat lopp och slutade som 4:a. Mycket bra kört av Irma.

På sena lördags eftm var det dax för herr veteranerna och där fanns Gunnar Töjren och Stefan Larsson på startlinjen i H40 klassen. Gunnar öppna starkt och låg med i täten första varvet men fick sedan ta sin egen rythm i de tuffa stigningarna och även Gunnar slutade på en 4:e plats. För Stefan Larsson gick det tyngre och efter en lite darrig inledning så kom inte Stefan alls in i loppet utan droppa av efter 3 varv av de 6 varven som skulle köras.

Idag (söndag) avgjordes SM för Eliten och där hade CKN Mikael Flockhart till start. Micke gjorde oxå han ett väl disponerat lopp och efter legat en bit ned i fältet till en början så körde Micke upp sig till en fin 6:e plats under de 8 varven som eliten krigade på banan. Mycket starkt i det tuffa startfältet där Calle Friberg vann herr loppet och Jenny Rissved vann damernas lopp.

Foto: Ludvig K. Mikael Flockhart 6:a Elit.

Foto: Ludvig K. Gunnar Töjren 4:a H40.

Foto: GT. Irma Grape 4:a D30.
Foto: Ludvig K. Stefan Larsson DNF