fredag 27 juli 2012

NYHETER


SVENSKA MÄSTERSKAPEN MOUNTINBIKE 
XCO = Cross Country Olympisk 
GÖTEBORG
Först ut av de tävlande för CK Norrtälje var Irma Grape i D30. Irma gjorde ett bra lopp och fightades om 4 platsen länge med Linda Eriksson IK hakarpspojkarna. Irma som hade greppet inför sista varvet vurpade rejält i en utförslöpa och tappade viktiga sekunder och Linda kunde gå om och knipa 4e platsen före Irma Grape. Vann D30 gjorde Marie Sjöden Varbergs MTB.

CK Norrtäljes Gunnar Töjren levererade på XC H40 SM. 
Efter att för några veckor sedan tagit hem silvermedaljen i Europa Mästerskapen i Kranjska gora och även vunnit allt på hemmaplan till SM var Töjren favorit tippad. 
Töjren höll för trycket .
Ulf Johansson (forne H40 världsmästaren) satte upp ett rasande tempo vid start och den enda  som mäktade med tempot var Töjren. En stor lucka växte snabbt till duon. När andra varvet började gick tempot ned något och Töjren var så pigg att han attackerade och fick lucka direkt. Sedan utökade Töjren avståndet under hela racets gång och vann med 1 min och 49 sekunder före Ulf Johansson Södertälje CK. På tredje plats kom Anders Johansson Kvänum CK.
Stefan Larsson CK Norrtälje låg länge på en fin 10e palts innan tröttheten kom ikapp och Stefan halka ned till 19e man.XCE = Cross Country Elemination
När det för första gången i Sveriges cykelhistoria var XCE i SM:s tävlingsprogram så var det Gunnar Töjren som ställde upp från CK Norrtälje. XCE går till precis som skidsprint. Med tidskval där man går vidare i heat till kvartsfinal, semi och sen final om man går hela vägen. 6 st i varje heat och 3 st går vidare. Banan är extremt kort. ca 800 meter och de snabbaste kör strax under minuter per varv. Tidskvalet var 1 varv och sedan heaten 2 varv. Starten är mycket viktig.
Gunnar töjren blev 3a i sin klass H-40 i tidskvalet. I H40 gick man direkt till semifinal om man gick vidare från tidskvalet. I semifinal 1 körde Gunnar upp sig till en andra plats efter en dålig start. När det var dax för final så upprepar sig de dåliga starterna igen för Gunnar som är iväg som 5a. På andra varvet lyckas Gunnar plocka 1 placering men med 2 minuters körtid så blev det inte mer än en 4e plats för Gunnar.

XCE blev en riktig succè för mountainbiken med mycket publik, tighta race och härlig stämning och allt samlat på en liten yta. 
XCE kommer starkt inom mountainbike.